Billig ferie i Danmark

27. marts 2024 Blog

Det er ikke altid budgettet kan bære en dyr udlandsrejse eller 14 dage på hotel. Her kan en billig ferie i Danmark i stedet være et godt alternativ. Og der er heldigvis flere muligheder for at finde sig en billig ferie.

Ud over budgettet kan det også være at lysten mangler, og at man af den ene eller anden årsag ønsker at holde ferie under hjemlige himmelstrøg. Fx at man føler, det er for varmt sydpå til sightseeing.

Ind i mellem nævnes Danmark som værende et af de lande, som det er dyrt at feriere i, men er man i forvejen bosiddende her, behøver det ikke at blive dyrt. Til en start kan man spare udgifter til fx flybilletter, brændstof til kør-selv-ferien sydpå eller evt. overnatning og billeje i udlandet.

Cykelferie

En mulighed er at cykle ud i det danske land. Vi er kendt som en nation af cyklister og er udrustet med et godt netværk af cykelstier og skønne cykelruter. Trafikinfo.dk har en oversigt over nationale cykelruter i Danmark, som kan være værd at tage et kig på, hvis man planlægger en cykelferie.

Nogle har telt med, som de overnatter i. Det er også en mulighed at booke sig ind på vandrehjem eller overnatte i shelter, hvis turen strækker sig over flere dage.

Mangler du et telt, så tag et kig på mulighederne hos disse forhandlere:

Sheltertur

Danmark har en fantastisk natur, og der er mange gode muligheder for at finde overnatningsmuligheder i shelters. Nogle steder er shelterpladsen kombineret med en teltplads.

Nogle shelters skal man reservere, mens man ved andre bare dukker op, og det forventes, at man deler med andre, som evt. dukker op ved shelterpladsen.

Flere og flere har lyst til overnatte i frisk luft og blive vækket til lyden af fuglefløjt, så reservation kan være en god ide.

Mange gange vil man også kunne læse sig frem til, hvilke faciliteter, som findes ved pladsen. Er der fx bålplads, muldtoilet eller kan man køre i bil til i pladsen.

Ligeledes er det som regel muligt at finde info mht., hvor mange der er plads til ved et givent shelter.

I Danmark findes der mere end 2.000 shelters med forskellige beliggenheder. Nogle befinder sig i enge, mens andre er etableret i skove eller ved kysten.

Nogle shelters har adgang via vandet, hvilket kan være værd at have i baghovedet, hvis man planlægger en kanotur. Nogle shelters befinder sig faktisk på vandet og vil være oplagte at søge efter, hvis man er sejlende.

Byt bolig

Det kan være, du har en i familien eller vennekredsen, som har lyst til at bytte bolig med dig. Det kan være, du kan bytte med din faster Edith i København, mens hun kan låne din bolig ved Vesterhavet.

Ellers findes der også en række sites online, som man kan tilmelde sig. Der kan være et gebyr forbundet med det.

Gå- og vandreture

Gå- og vandreture er sunde, og mange nyder at vandre – også gerne i naturskønne omgivelser.

Nogle værdsætter det så højt, at de drager til Spanien for at gå måske verdens mest kendte kristne  pilgrimsvandring Caminoen. Begrebet dækker over flere forskellige ruter af forskellig længde i det nordlige Spanien.

De har det til fælles, at de alle fører til byen Santiago de Compostela, hvor det menes, at apostlen Jakob er begravet. Af den årsag kaldes Caminoen også ind i mellem for Jakobsvejen.

Herhjemme kan man se nærmere på fx Hærvejen eller Magueritruten, som begge også er gode på cykel. Her kommer man omkring mange smukke steder i Danmark og vil også komme i kontakt med både land og by og ikke mindst alt fra skov og hede til kyst og hav.

Der findes også ruter med herlige navne som Amarminoen, som er 27 km rundt på Amager eller Camønoen, som er 175 km rundt på Møn, Nyord og Bogø

Nogle af turene er også gode på cykel.

Der er mere info at finde hos fx Visit Denmark om flotte vandreruter i landet.

Dagsture

Endnu en mulighed i ferien er at finde gratis eller næsten gratis seværdigheder. Det kan være natur- eller kulturoplevelser, som er gratis eller til en minimal pris. Her findes der vitterligt et hav af muligheder, og de nævnte eksempler nedenfor er kun dråber i havet.

Af naturoplevelser kan nævnes Grenen, som er en rigtig flot naturoplevelse på toppen af Danmark. Her kan gå langs vandet ud til Danmarks nordligste punkt os se Kattegat og Skagerak slå ind over hinanden.

Af kulturoplevelser kan nævnes Amalienborg eller Grundtvig Kirke.

I kirken er der også mulighed for en gratis rundvisning, hvor får en kort introduktion til Grundtvigs Kirkes tilblivelse og til P.V. Jensen Klint, som var manden bag det store projekt.

På rundvisningen ser man kirken, krypten og kirkeloftet, og slutter i tårnet, hvor der er en imponerende udsigt over København.

AirBnB

På AirBnB udlejes lejligheder og sommerhuse af private til private, dvs. der er ikke noget udlejningsbureau på som fordyrende mellemled.

Her kan du være heldig at finde et ophold til billige penge – specielt hvis man planlægger sin ferie i god tid.

Lej et sommerhus via din arbejdsplads

Nogle kommuner og private virksomheder tilbyder, at du kan leje et sommerhus til en billig pris. Tjek om det er en mulighed for dig. Nogle fagforeninger har lignende ordninger. Det er lidt forskelligt, hvordan de fungerer. Nogle steder reserverer man sommerhuset efter først-til-mølle princippet, mens man andre steder skal sende en ansøgning af sted.

Billig ferie i Danmark er lig med mange muligheder

Denne artikel nævner langt fra alle muligheder for billig ferie i Danmark og er mest ment som inspiration til at gå i gang med at undersøge, hvilke fantastiske oplevelser Danmark byder på – gratis eller til billige penge.

Kun brugere kan kommentere. Login or Opret login!